Tom S. Kirkegaard

Skoleleder og underviser i klaver

Her startede min musikalske rejse

Min musiske smag spænder vidt, men det, der for alvor fik mig i gang med musik, var Ebbe Munk, der i dag er leder af Københavns Drengekor.

Der er mange musikstykker, der betyder noget for mig, men Queens Bohemian Rhapsody og Carmina Burana af Carl Orff er nogle af dem, som har sat dybe spor.

Mit bedste råd til andre musikere

Du skal kunne dit håndværk. Jeg plejer at sige, at for at blive en god musiker skal der 90 % hårdt arbejde og 10 % talent til. Det er vigtigt, du har det sjovt, og at du lærer musik for din egen skyld.

Baggrund og erfaring

Mit liv har altid været musik. Som 6-årig startede jeg til klaver. Som 9-årig blev jeg optaget i Københavns Drengekor, og sidenhen blev jeg musisk student fra Sankt Annæ Gymnasium.

Hele vejen igennem min skole og gymnasietid har jeg sunget fast i forskellige kor, og i slutningen gymnasiet begyndte jeg at undervise i klaver. Jeg blev hurtigt grebet af det, og jeg har løbende taget efteruddannelser inden for både rytmisk og klassisk musik. Nu har jeg mere end 35 års erfaring som underviser.

Min vigtigste musikalske lektie

For mig har det altid været vigtigt at lære af andre og at dele den viden, jeg har, med andre. Intet i musik er perfekt, og det skal det heller ikke være.