Rytmen i kroppen

Din evne til at beherske forskellige takter og rytmiske figurer er afgørende for dit musiske overskud. Rytmen skal være forankret i kroppen, og det bliver den bl.a. ved, at vi udfordrer din koordination, motorik og balance. Vi arbejder også med de klassiske dyder som læsning og nedskrivning af rytmiske forløb, træning af periodefornemmelser og praktiske øvelser som f.eks. latinamerikanske og afrikanske rytmer spillet på congas.

På et nodeark står tonernes relative varighed vist gennem nodernes form. Dog er en del af de rytmiske særpræg ikke indskrevet, og derfor er rytmikken og koordinationen fundamental for den levende musik, der skaber mønstre i lydbilledet. Med rytmikundervisning får du derfor beføling og indsigt i en del af musikken som er funderet i det kropslige.

Rytmens kolossale betydning for musikken viser sig ved at være det sammensættende for de musikalske enkeltelementer, der ellers vil flagre rundt i en kakafoni, hvori harmoni og melodi ville drukne. Derfor er det vigtigt med en veludviklet rytmesans både i samspil og i den teoretiske dimension.

Se undervisningsplan for rytmik og koordination

Pris fra 1.800 kr.
Nørre Voldgade 21, 1358 København
Holdstart: Løbende
Musikakademiet TRAX

Undervisningen

Vores undervisning er delt op i en forårs- og efterårssæson. Du kan vælge at få undervisning i forløb af enten 8 eller 17 uger med 2 lektioner om ugen. 1 lektion består af 45 minutters undervisning.

Hvis du starter midt i sæsonen eller ønsker mere eller mindre undervisning, tilpasser vi selvfølgelig prisen.

Vores dygtige undervisere står uanset hvad klar til at lære dig instrumentet fra bunden eller at hjælpe dig til at blive endnu dygtigere.

Vil du supplere din undervisning i rytmik og koordination?

Vil du supplere din undervisning, kan du vælge frit blandt vores fag. Du kan også gå skridtet videre og vælge en af vores kursuspakker, der udvider hele dit musiske fundament og tager dine evner til det næste niveau. Eksempelvis kan du akkompagnere din musikforståelse med et af vores kurser i musikteori eller hørelære.

Undervisere