Rasmus Steenholdt Skovmand

Underviser i trommer og sammenspil

Baggrund og erfaring

Min musikalske opvækst, uddannelser og vedholdende engagement går hånd i hånd med min karriere som energisk, udøvende musiker i ind- og udland. Jeg har bl.a. turneret i store dele af USA, Japan, Australien, Rusland og Europa. Jeg har et bredt faglig fundament, og jeg har studeret på Steelpan Conservatory, der hører under The University of West Indies på Trinidad and Tobago samt på Det Alternative Rytmiske Konservatorium, hvor jeg fik topkarakterer efter 4 års uddannelse inkl. alle overbygninger.

Mit bedste råd til andre musikere

Gør dig umage. Gør det for musikkens skyld. Så er nydelsen størst for alle. Det er ikke en eksamen der "bare" skal fremføres og glemmes. Det er en livsstil, der skal leves.

Her er min musikalske passion

At spille sammen med andre er for mig at se en væsentlig grund til at dygtiggøre sig på instrumenter, så man er i stand til at interagere musikalsk med andre. Sammenhold, spilleglæde og et trygt læringsmiljø prioriteres højt i min undervisning.

Mine fag og kompetencer er hovedsageligt trommer, cajon, congas, steel pans, rytmik og koordination samt de teoretiske begreber, der vedrører disse fag og instrumenter.

Min vigtigste musikalske lektie

"No job too big, no street too long". Et citat jeg er stødt på flere gange i samtaler med andre musikere og kolleger fra forskellige kunstgenrer. Det betyder en masse for mig, og det handler blandt andet om både at være modig og kompetent – og samtidig ydmyg og taknemmelig.