Kasper Søeborg Ohlsen

Underviser i guitar, musikteori, sammenspil, musikhistorie, lydteknik

Baggrund og erfaring

Jeg har levet af at spille og undervise i musik, siden jeg var 19 år. På det tidspunkt var det ungdomsoprør og "psykedelisk spade", men også klassisk spansk guitar-musik. I 1999 fik jeg et legat til at studere flamenco-musik i Sevilla. Det har præget mig og mine albums siden. Alt i alt har jeg har lavet tre bøger med egen musik og 8 CD'er.

Her startede min musikalske rejse

Jeg voksede op med Beatles og Bach i ørerne. Sidenhen har jeg lyttet meget til alt det, som i dag hedder "klassisk rock". F.eks. Miles Davis, Mahavishnu Orchestra, Zappa og John McLaughlin. Paco De Lucia og Segovia er også vigtige navne for mig. Tim Christensen er en af mine tidligere elever, og i "Silverflame" kan jeg godt høre nogle af ovennævnte inspirationer.

Min vigtigste musikalske lektie

Der er mange. Min far var koncertmester og cellist i det Kongelige Danske Radio Symfoniorkester. Jeg har spillet blokfløjte og klaver siden 7-års alderen. Som 14-årig fik jeg en guitar, og som 16-17-årig begyndte jeg til guitar hos Finn Olafsson. Der lærte jeg renæssancemusik, selvom han var en stor elguitar-helt med langt hår i det progressive rockband Ache.

Dengang var det ikke muligt at gå til "elektrisk guitar", men da der var stor efterspørgsel, begyndte jeg efter nogle år at undervise selv. Den største lektie var at indspille mit første album "Levitation" med Finn som producer. Her lærte jeg at gå helt ned i detaljen uden at svigte musikaliteten.

Mit bedste råd til andre musikere

Det er den energi og vedholdenhed, du investerer i din musikalske rejse, som i sidste ende kan gøre dig til en sand musiker. Det er derfor vigtigt at blive ved, selvom der er op- og nedture. Husk: det er jo faktisk det musik består af, hvis du tænker melodisk. Det har jeg hjulpet mig gennem tider med kreativ tørke.